b) Acollida lingüística

Guies de conversa universitària i app Guies de conversa. Disponibles al mòbil en anglès, castellà i francès. Disponibles al web en eusquera, gallec, aranès, portuguès, italià, grec, alemany, àrab, amazic, xinès, japonès, rus, neerlandès i polonès.

Speakcat. Curs de català ambientat en un context universitari, amb exercicis i activitats que descobreixen la gramàtica i el vocabulari bàsics de la llengua. També conté exercicis i activitats relacionats amb aspectes pràctics de la vida quotidiana universitària.

Romanica Intercom. Recurs que parteix de l'enfocament Eurom4 (projecte de quatre universitats europees) i que proposa aprendre de manera simultània a llegir en quatre noves llengües (portuguès, espanyol, català, italià o francès).

FontdelCat. Aplicació en línia per a l'accés al català. Comprèn cinc mòduls: diàlegs en situacions habituals que es donen entre estudiants; monòlegs sobre diversos temes relacionats amb l'àmbit acadèmic; jocs informàtics sobre un tema cultural; documents audiovisuals i espai d'activitats orals, escrites i de lectura.

Parla.cat. Espai que ofereix una proposta formativa que s'organitza en quatre nivells i dues modalitats d'aprenentatge. S'hi poden trobar vídeos, àudios, jocs, activitats amb animació. Ofereix, a més a més, un glossari, transcripcions, assistents i un espai de contingut lúdic i cultural.

Paraules.cat. És un butlletí que envia un breu missatge electrònic diari a les persones subscrites. Aquest missatge conté una paraula o expressió en català, amb el seu significat i un o més exemples d'ús.

Kit de supervivència en català. Estructures gramaticals i exercicis.

Digital Dialects. Web multilingüe per aprendre vocabulari bàsic a partir de jocs en línia. El portal presenta activitats per a seixanta llengües, inclosa la catalana, sobre frases, números, vocabulari, animals, colors, fruites i vegetals, etc.

Falsos Amics. Aplicació que presenta parelles de paraules amb formes semblants en dues llengües que tenen significats no coincidents en aquestes llengües (català, espanyol, francès, italià, portuguès i romanès).


Omet ÍndexOmet Navegació

Navegació

Omet Arranjaments

Arranjaments