Suport a l'acollida lingüística i cultural

Benvinguts i benvingudes a Catània.cat, un espai virtual formatiu destinat als participants de les diverses activitats d’acollida lingüística i cultural que organitzen les universitats.

A més d’incloure tots els recursos disponibles, ofereix un itinerari guiat amb recomanacions i experiències de persones que han participat en aquesta activitat. Aquest itinerari us permetrà fer una bona planificació de la vostra activitat d’acolliment.

 

Itinerari d'activitats d'acollida lingüística i cultural

Si voleu participar en una activitat d'acollida lingüística i cultural amb el servei lingüístic de la vostra universitat us proposem un itinerari que us ajudarà a desenvolupar la tasca d'acollida:

1. Formació i reflexió

Tant si participeu en una activitat que us ofereix formació com si voleu formar-vos de manera autònoma, comenceu l'activitat d'acollida consultant:

- Què és l'acollida i quins tipus d'acollida hi ha.

- Els recursos d'acollida que trobareu als punts a (portals, guies i ajudes) i (articles)

- Les experiències de participants en activitats d'acollida

Això us proporcionarà una visió global del context en el qual s'emmarquen les activitats d'acollida lingüística i cultural.

2. Contacte amb la parella

Per a trobar la vostra parella o una activitat d'acollida lingüística i cultural, contacteu amb el servei lingüístic de la vostra universitat. Allà us explicaran els programes en els quals podeu participar. Trobareu el vostre servei a l'apartat Serveis lingüístics universitaris.

Per a poder donar un suport adequat a la vostra parella lingüística és important tenir en compte diversos elements. Consulteu alguns perfils d'estudiants que podrien ser la vostra parella.  Els exemples us poden ajudar a desenvolupar la vostra pròpia activitat. Entreu als apartats La persona acollida i Perfils.

3. Definició i planificació de l'activitat

Planifiqueu el que fareu durant l'activitat d'acollida en funció de la durada, la disponibilitat real de temps i de recursos i dels passos que es proposen en l'apartat Planificació.

Tingueu en compte que, en funció del tipus d'activitat d'acollida que dugueu a terme, la planificació variarà tant pel que fa als objectius de l'activitat com pel que fa al desenvolupament. Consulteu el subapartat Analitza i planifica la teva acollida.

Reviseu les propostes d'activitats que podeu dur a terme amb la vostra parella i els recursos d'acollida disponibles a l'hora de fer la planificació.

4. Desenvolupament

La planificació d'una activitat d'acollida no és rígida sinó que s'ha d'adaptar a possibles canvis o noves necessitats dels membres de la parella que hi puguin haver mentre es desenvolupa l'activitat.

Us recomanem que aneu omplint les fitxes de seguiment que trobareu a l'apartat Planificació. Això us ajudarà a valorar com van les trobades i a preveure canvis o noves necessitats. Teniu disponibles el qüestionari de la primera trobada i la fitxa de seguiment de l'activitat.

5. Valoració de l'experiència

La darrera fase de la vostra activitat d'acollida serà la valoració. Una vegada arribeu al període final de l'activitat, reviseu les fitxes de seguiment i feu una valoració global de les trobades i d'altres activitats a través de la fitxa de valoració de l'activitat que teniu a l'apartat Planificació.

Voleu compartir la vostra experiència amb nosaltres? Envieu-nos un petit vídeo o text per explicar-nos com heu viscut aquesta activitat i el compartirem a Catània.cat!

 

Els serveis lingüístics universitaris

Si us interessa conèixer quines activitats d'acollida lingüística i cultural i d'intercanvi organitza la vostra universitat contacteu amb el seu servei lingüístic. Al darrer apartat trobareu els webs de contacte.

 

Darrera modificació: divendres, 14 març 2014, 12:52
Omet Navegació

Navegació